Archive for July, 2018

Hukum Mengirim Doa Dari Tanah Suci.

Hukum Mengirim Doa Dari Tanah Suci.

| July 15, 2018 | 0 Comments

Hukum Mengirim Doa Dari Tanah Suci. | KHALIFAH MEDIA NETWORKS – Mengerjakan Haji di Makkah merupakan salah satu rukun Islam yang lima. Rukun ini diwajibkan seluruh umat Islam yang berkemampuan. Bula ini merupakan “bulan orang pergi haji”. Ada diantara ibu bapa, saudara mara dan kawan-kawan kita yang menjadi tetamu Allah untuk ke Tanah Suci mengerjakan […]

Continue Reading

3 Tempat Makan Best Western Di Pekan, Pahang

3 Tempat Makan Best Western Di Pekan, Pahang

| July 15, 2018 | 0 Comments

3 Tempat Makan Best Western Di Pekan, Pahang | Khalifah Media Networks – Jika anda bercadang untuk ke negeri Pahang, sama ada atas urusan kerja mahupun pulang ke kampung halaman. Jangan risau jika anda penggemar makanan western food tetapi tidak tahu kat Pahang ni dimana ada kedai western. Usah pening kerana kami akan bantu anda memilih […]

Continue Reading

Hukum Bercakap Ketika Azan.

Hukum Bercakap Ketika Azan.

| July 15, 2018 | 0 Comments

Hukum Bercakap Ketika Azan. | KHALIFAH MEDIA NETWORKS – Ini merupakan penjelasan berkenaan tentang orang bercakap-cakap ketika azan sedang dilaungkan.     SOALAN : Apakah terdapat hadith bahawa lidah menjadi kelu apabila bercakap ketika azan ?   JAWAPAN : Alhamdulillah, segala puji bagi Allah SWT, selawat dan salam kepada junjungan besar Nabi Muhammad SAW, ahli […]

Continue Reading

3 Tempat Makan Best Western Di Kuala Lipis, Pahang

3 Tempat Makan Best Western Di Kuala Lipis, Pahang

| July 12, 2018 | 0 Comments

3 Tempat Makan Best Western Di Kuala Lipis, Pahang | Khalifah Media Networks – Sudah boring makan tempat yang sama saja setiap kali. Teringin sesekali ubah angin nak makan kat tempat lain pula. Tapi tak tahu kat mana? Jangan risau, kali ini kami kongsikan pula tempat makan best yang anda boleh terjah. Di sini kami […]

Continue Reading

Hukum Wanita Memakai Seluar Jeans.

Hukum Wanita Memakai Seluar Jeans.

| July 12, 2018 | 0 Comments

Hukum Wanita Memakai Seluar Jeans. | KHALIFAH MEDIA NETWORKS – Pelbagai jenis fesyen pakaian yang dapat kita lihat di sekeliling kita hari ini. Ada yang fesyen barat, kpop, hiphop, muslimah dan lain-lain. Kita dapat lihat lelaki dan wanita tidak segan silu memakai pakaian ketat hingga melekat pada tubuh. Timbul persoalan apa hukum wanita memakai jeans […]

Continue Reading

Hukum Makan Di Dalam Bekas Makanan Orang Bukan Islam.

Hukum Makan Di Dalam Bekas Makanan Orang Bukan Islam.

| July 11, 2018 | 0 Comments

Hukum Makan Di Dalam Bekas Makanan Orang Bukan Islam. | KHALIFAH MEDIA NETWORKS – Ada diantara kita berkawan dan bersahabat baik dengan orang bukan Islam. Sudah pasti ada diantara kita pernah berkunjung ke rumah mereka. Timbul persoalan apa hukum kita memakan di dalam bekas makanan orang bukan Islam. Ini kerana, apabila kita mengunjung ke rumah […]

Continue Reading

3 Tempat Makan Best Western Di Tikam Batu, Kedah

3 Tempat Makan Best Western Di Tikam Batu, Kedah

| July 10, 2018 | 0 Comments

3 Tempat Makan Best Western Di Tikam Batu, Kedah | Khalifah Media Networks – Memang menjadi lumrah bila kita sampai di sesuatu tempat yang jarang kita pergi, bila perut mula lapar, kita pun akan bertanya, “mana tempat makan best kat sini?”. Kan ? Di sini kami memberi tiga pilihan tempat makan best western yang sedap […]

Continue Reading

3 Tempat Makan Best Western Di Temerloh, Pahang

3 Tempat Makan Best Western Di Temerloh, Pahang

| July 9, 2018 | 0 Comments

3 Tempat Makan Best Western Di Temerloh, Pahang | Khalifah Media Networks – Jika anda bercadang untuk ke negeri Pahang, sama ada atas urusan kerja mahupun pulang ke kampung halaman. Jangan risau jika anda penggemar makanan western food tetapi tidak tahu kat Temerloh, Pahang ni dimana ada kedai western. Usah pening kerana kami akan bantu […]

Continue Reading

3 Tempat Makan Best Western Di Jerantut, Pahang

3 Tempat Makan Best Western Di Jerantut, Pahang

| July 8, 2018 | 0 Comments

3 Tempat Makan Best Western Di Jerantut, Pahang | Khalifah Media Networks – Jikalau kita ke Pahang, Selain melawat tempat menarik disana antara tempat lain yang selalu ditujui adalah tempat makan. Sudah semestinya tempat makan yang sedap dan best yang kita cari kan? Disini kami memberikan 3 pilihan tempat makan best western yang sedap di […]

Continue Reading

3 Tempat Makan Best Western Di Raub, Pahang

3 Tempat Makan Best Western Di Raub, Pahang

| July 5, 2018 | 0 Comments

3 Tempat Makan Best Western Di Raub, Pahang | Khalifah Media Networks – Pernah tak anda mengalami situasi bila ke sesuatu tempat tercari-cari kat mana nak makan yang best dan sedap? Perut pun mula lapar, kita pun tertanya-tanya mana tempat makan best kat sini? Jangan pening-pening, disini kami memberi tiga pilihan tempat makan best western […]

Continue Reading