Mayat dipotong kepada enam bahagian dan disumbatkan ke dalam bagasi ditemui di tepi Lebuhraya Utara-Selatan Plus berhampiran susur Rawang Selatan arah utara di sini, 2 petang, hari ini.

Menurut sumber, ketika ditemui, bahagian badan mangsa didapati berada di atas rumput berhampiran beg berkenaan.

“Bagaimanapun identiti mangsa masih gagal dikenal pasti berikutan tiada pengenalan diri ditemui pada mayat mangsa,” katanya.

Menurutnya, setakat ini polis mengesyaki mangsa adalah lelaki warga asing berdasarkan siasatan awal dilakukan.

“Susulan penemuan mayat itu, sepasukan anggota Unit Forensik Polis Diraja Malaysia (PDRM) bergegas ke lokasi untuk menjalankan siasatan lanjut berhubung penemuan mayat berkenaan.

Sumber : Harian Metro

 

ARTIKEL LAIN YANG MENARIK UNTUK DIBACA

Guna Anjing Pengesan K9, Mayat Lelaki Dikhuatiri Lemas Ditemui Terapung

Pencarian seorang lelaki dikhuatiri lemas di Sungai Pahang dekat Kampung Batu Bor, di sini pada Sabtu berakhir apabila ditemukan pada Isnin.

Mayat mangsa, Faizal Akmal Fikri Mohd Fauzi, 20, dijumpai terapung oleh Unit Anjing Pengesan (K9) pada jam 10.44 pagi.

Penolong Pengarah Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Pahang, Ismail Abdul Ghani memberitahu, mangsa ditemui pada jarak 0.9 kilometer dari lokasi kejadian.

Unit Anjing Pengesan (K9) antara yang terlibat dalam operasi SAR lelaki yang dikhuatiri lemas pada Sabtu lalu dan ditemukan pada Isnin. - Foto ihsan JBPM Pahang

Menurutnya, operasi mencari dan menyelamat (SAR) pada hari ketiga (Isnin) melibatkan tiga anggota dan dua ekor anjing dari Unit K9, dua anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Triang dan enam anggota Pasukan Penyelamat Di Air (PPDA).

“Operasi turut mendapat bantuan pihak polis, Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) dan Persatuan Bulan Sabit Malaysia (PBSM).

“Operasi bermula jam 8.30 Isnin dan mayat mangsa telah diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan selanjutnya,” katanya dalam kenyataan pada Isnin.

Pada Sabtu, mangsa dipercayai lemas ketika mandi bersama lima rakannya di lokasi kejadian.

Sumber : KMN

Share.

Leave A Reply