Tag: IIUM Confessions

Verbally Abused

Verbally Abused

| August 9, 2020 | 0 Comments

Verbally Abused | Assalamualaikum.  Saya dah berkahwin, juga seorang surirumah dengan 3 anak yang selang 2 tahun setiap seorang juga. Alhamdulillah suami saya seorang yang sangat memahami. Tapi ibu saya pernah mengalami depresi yang teruk kerana sikap ayah saya. Ya. Ayah saya seorang suami yang sangat suka mengkritik, suka memaki hamun anak isteri, panas baran […]

Continue Reading

Nasib Seorang Playboy

Nasib Seorang Playboy

| August 9, 2020 | 0 Comments

Nasib Seorang Playboy | Assalamualaikum. Semenjak dua menjak ni famous pulak kes-kes playboy. Macam-macam la. Aku sebenarnya malas nak ambil tahu atau nak ambil kisah tentang artis ni. Ye la. Macam si BA dengan AS… Punya la kita bagi kata-kata semangat dekat BA untuk meneruskan hidup dan bangkit, tuptup… Hmmm malas nak teruskan… Ambil ikhtibar […]

Continue Reading

Khas Untuk Penjual Supplement MLM

Khas Untuk Penjual Supplement MLM

| August 9, 2020 | 0 Comments

Khas Untuk Penjual Supplement MLM | Boleh dikatakan dalam friendlist saya di facebook rata-rata menjual supplement. Dari Happylife, beralih ke Shake-shake kemudian bertukar ke Forever and ever. Sekarang ni musim Forever and ever la banyaknya. Saya tiada masalah pun dengan keadaan ini. Malah kadang-kadang mendapat info berguna dan bermanfaat tentang penjagaan tubuh badan. Baguslah berkongsi […]

Continue Reading

Gadis Penjual Arak

Gadis Penjual Arak

| August 9, 2020 | 0 Comments

Gadis Penjual Arak | Assalamualaikum semua.. Terima kasih kepada admin siarkan kisah ni. Nama aku Abang Long. Baru tadi, aku singgah di kedai serbaneka depan rumah untuk beli barang dapur. Lepas apa yang jadi tadi, aku tergerak hati nak tulis kisah pendek nie. Harap pembaca dapat ambil tahu masalah yang tak berapa orang kita kesah, […]

Continue Reading

Dugaan Dalam Hidup

Dugaan Dalam Hidup

| August 9, 2020 | 0 Comments

Dugaan Dalam Hidup | Assalamualaikum para pembaca. Hidup ini terlalu banyak liku dan cubaan yang kadang buat kita leka, putus asa dan kecundang dengan nafsu. Begitu juga saya, ibu tunggal anak 3, berusia 30an. Saya bekerja di sektor awam dan membuat bisnes sebagai side income untuk membesarkan Anak2 seorang diri. Terlalu banyak dugaan yang menimpa […]

Continue Reading

Memahami Takdir

Memahami Takdir

| August 9, 2020 | 0 Comments

Memahami Takdir | Hai nama aku Cik Apple, umur 28 tahun. Single. Government servant. Aku selalu dituduh terlalu memilih. Meaning memilih untuk mencari pasangan. Dari zaman aku kolej sampai ke alam pekerjaan aku tak punya siapa2. I’m a cheerful and happy go lucky person. Jenis yang mudah buat kawan. Ramai yang pelik kenapa aku masih […]

Continue Reading

Seperti Menumpang Di Rumah Sendiri

Seperti Menumpang Di Rumah Sendiri

| August 9, 2020 | 0 Comments

Seperti Menumpang Di Rumah Sendiri | Assalamualaikum. Tujuan aku menulis confenssion ini adalah kerana ingin meminta pendapat pembaca semua. Sebab aku betul-betul buntu dalam membuat keputusan. Aku berusia 38 tahun, mempunyai suami dan 2 anak yang masih di tadika. Sejak hari pertama aku berkahwin dengan suami, mak mertua datang tinggal bersama kami daripada rumah kecil […]

Continue Reading

Tolong Ajarkan Aku Menjadi Isteri

Tolong Ajarkan Aku Menjadi Isteri

| August 9, 2020 | 0 Comments

Tolong Ajarkan Aku Menjadi Isteri | Hai. Nama aku Sofia. Malam ini aku tak dapat tidur, banyak yang aku cuba fikirkan. Dah berhari aku cuba fikirkan macam mana hendak selamatkan rumah tangga aku yang goyah walaupun baru berumur setahun. Terlintas aku dengan page IIUMC, tolong aku, kawan2 semua. Tolong ajarkan aku macam mana jadi seorang […]

Continue Reading

Terdesak, Perlukan Pertolongan Daripada Allah

Terdesak, Perlukan Pertolongan Daripada Allah

| August 9, 2020 | 0 Comments

Terdesak, Perlukan Pertolongan Daripada Allah | Terima kasih admin kalau post kan penulisan aku dekat page IIUM Confession ni. Sekadar berkongsi cerita tentang beberapa amalan yang aku buat untuk dapatkan kerja. Aku tahu akan ada yang judge penulisan ni dengan berkata, “Kita buat amalan amalan ni jangan harapkan balasan. Buat kena ikhlas” “Kau seolah olah […]

Continue Reading

Takut Nak Berkomitmen

Takut Nak Berkomitmen

| August 9, 2020 | 0 Comments

Takut Nak Berkomitmen | Assalamualaikum dan terima kasih jika confession ini disiarkan. Seperti mana tajuk di atas mesti dapat agak apa yang saya nak luahkan. Berumur 20-an dah tamat belajar tapi belum dapat kerja tetap. Just kerja biasa2 ja. Saya tumpang gembira tengok kawan2 yang dah mendirikan rumah tangga dan dapat anak. Mesti orang fikir […]

Continue Reading