Tag: IIUM Confessions

Kenapa Ayahku Begini

Kenapa Ayahku Begini

| August 10, 2020 | 0 Comments

Kenapa Ayahku Begini | Assalamualaikum semua pembaca setia iiumc. Terima kasih kepada admin sekiranya menyiarkan confession aku. Maaf jika confession aku buat pembaca pening kerana aku takde bakat dalam penulisan. Aku harap confession aku ni sedikit sebanyak dapat mengurangkan kesedihan yang aku alami sekarang. Aku Nia, mempunyai 4 orang adik beradik. Aku dan adik-beradik ku […]

Continue Reading

Tips Move On Berkesan

Tips Move On Berkesan

| August 10, 2020 | 0 Comments

Tips Move On Berkesan | Aku baru je lost dia yang aku sayang. Aku harap dia jadi suami aku, but he choose someone else. What i can do just move on. Tips to move on. 1) Cry & take time as much as you need to heal, then please come back stronger. 2) Forgive and […]

Continue Reading

Ini Syarat Nak Kahwini Saya

Ini Syarat Nak Kahwini Saya

| August 10, 2020 | 0 Comments

Ini Syarat Nak Kahwini Saya | Assalamualaikum. Saja nak berkongsi apa yang saya buat sebelum betul2 melangkah ke fasa hidup berpasangan halal. Saya tak mintak hantaran banyak tapi mintak syarat banyak. Haha. Mungkin anda kata saya over tapi saya buat untuk masa depan saya sebab saya nak bahagia lama 🙂 Dah berumahtangga 7 tahun. Anak […]

Continue Reading

Bodoh Sombong Punca Ibu Menganiaya Anak

Bodoh Sombong Punca Ibu Menganiaya Anak

| August 10, 2020 | 0 Comments

Bodoh Sombong Punca Ibu Menganiaya Anak | Dear readers, Assalamualaikum. Terima kasih kerana mahu membaca. Semoga dapat kita ambil pengajaran daripada kisah benar ini. Mohon doa anda andai terdetik rasa simpati anda pada si dia. Sejak kecil dia dianiaya dan tak dilindungi oleh ibu bapanya daripada sebarang peniayaan. Seorang anak bongsu yang sering jadi bahan […]

Continue Reading

7 Hari Tanpa Cintamu

7 Hari Tanpa Cintamu

| August 9, 2020 | 0 Comments

7 Hari Tanpa Cintamu | Assalamualaikum. Salam sejahtera. Fenomena 7 hari mencintaiku 2 begitu hot topic sekarang ni. Rata-rata antara kita semua membawang mengenainya. Kisah konflik antara ibu mertua bernama Mak Leha & menantunya Mia. Saya tak terkecuali dari sebahagian penonton drama ini dan mengikuti setiap plot ceritanya. Bila menontonnya, terkenang kisah saya beberapa tahun […]

Continue Reading

Setiap Aturan Allah Itu Berhikmah

Setiap Aturan Allah Itu Berhikmah

| August 9, 2020 | 0 Comments

Setiap Aturan Allah Itu Berhikmah | Assalamualaikum, terima kasih admin jika cerita ini disiarkan. Nama aku Aimi, ketika aku berumur 23, baru habis diploma, aku telah menaruh hati pada seseorang yang sangat ikhlas. Bukan kekasih, cuma aku ada menaruh hati padanya yang aku namakan Faris. Dia dah lama menaruh hati pada aku rupanya, cuma tak […]

Continue Reading

Penantian Itu Menyakitkan

Penantian Itu Menyakitkan

| August 9, 2020 | 0 Comments

Penantian Itu Menyakitkan | 5 tahun aku menanti, menunggu suatu detik terindah yang seperti orang lain miliki. 5 tahun bukan waktu yang singkat untuk orang menasihati aku supaya aku bersabar. Aku tahu ujian tu tanda Allah sayang tapi hati manusia mana tak terasa bila saat orang sekeliling dah bertambah2 anak, tapi aku sorang pun belum […]

Continue Reading

Surirumah Terluka

Surirumah Terluka

| August 9, 2020 | 0 Comments

Surirumah Terluka | Assalamualaikum.. Saya pernah menjadi suri rumah.. beza umur anak selang 2 tahun seorang.. dari segi luaran saya memang nampak ok. Tapi saya sebenarnya tak ok. Bagi saya, menjadi suri rumah ialah pilihan sendiri.. sebab saya nak jaga anak dengan tangan sendiri. Suami pun tak memaksa saya bekerja.. Sepanjang menjadi suri rumah alhamdulillah […]

Continue Reading

Karier, Anak Tiri Dan Mertua

Karier, Anak Tiri Dan Mertua

| August 9, 2020 | 0 Comments

Karier, Anak Tiri Dan Mertua | Assalamualaikum pembaca semua, saya ada 3 confessions, terima kasih sudi baca dan mohon doanya ya, Aamiin: 1-Karier Saya dah lama sangat kerja dengan orang (lebih 10 tahun dimajikan yang sama), sampai tahap sekarang saya perlu jalankan bisnes sendiri tapi masih takut. Ialah makan gaji lebih senang dan selamat setiap […]

Continue Reading

Kemanisan Dalam Ujian

Kemanisan Dalam Ujian

| August 9, 2020 | 0 Comments

Kemanisan Dalam Ujian | Assalamualaikum semua. Terima kasih admin jika siarkan confession ni. Bahagia. Semua orang nak bahagia. Tak terkecuali sesiapa pun. Aku nak bicara bahagia dalam konteks rumahtangga. Ini kisah aku. 5 tahun lalu, suami aku curang. Curangnya dengan isteri orang. Siapa sangka bahagia yang aku rasa selama ni, Allah bagi pinjam 8 tahun […]

Continue Reading