Archive for December, 2019

Resepi Pizza Style Bujang

Resepi Pizza Style Bujang

| December 23, 2019 | 0 Comments

Resepi  Pizza Style Bujang|Assalamualaikum semua. Anda yang pengemar makan pizza tu apa kata cuba buat resepi Pizza Style Bujang ni dan tak perlu lah penat-penat pergi ke restoren pizza hut. Resepi sedap dan sekejap nak buat ni sesuai untuk dijadikan makan breakfast, petang atau bila-bila masa sahaja lah. Anak-anak mesti suka. Anda boleh tengok resepi […]

Continue Reading

Resepi Kek Pisang Menggunakan Periuk Nasi

Resepi Kek Pisang Menggunakan Periuk Nasi

| December 19, 2019 | 0 Comments

Resepi Kek Pisang Menggunakan Periuk Nasi|Assalamualaikum semua. Hari ni min nak kongsikan resepi Kek Pisang Menggunakan Periuk Nasi. Hah! Terkejut tak korang dengar? Boleh ke nak bakar kek guna periuk nasi. Selalu kita dengar orang bakar kek guna oven saja kan. Tapi kali ni berbeza cara sikit nak buat kek ni. Sebab itu, min teringin […]

Continue Reading

Resepi Popia Nestum Mudah Buat

Resepi Popia Nestum Mudah Buat

| December 18, 2019 | 0 Comments

Resepi Popia Nestum Mudah Buat | Hai, assalamualaikum semua. Hari ni kami nak kongsikan resepi yang mudah saja untuk dibuat iaitu resepi popia nestum. Resepi oleh khairulaming. Jom lihat bahan-bahan. Bahan-bahan: 2 sudu tepung 3 sudu air 15 keping kulit popia 1 cawan nestum 1/2 cawan horlicks 1/3 cawan gula kastor Cara Buat Resepi Popia Nestum: […]

Continue Reading

Resepi Nutella French Toast

Resepi Nutella French Toast

| December 18, 2019 | 0 Comments

Resepi Nutella French Toast | Hai, Assalamualaikum semua. Korang pernah tak buat resepi Nutella French Toast ni. Kalau tak pernah kita geng. Kami pun first time dengar resepi ni. Kalau tak, memang tak tahu. Jadi hari ni kami nak kongsikan resepi daripada khairulaming ni untuk korang. Okay, jom lihat bahan-bahan buat resepi ni. Bahan-bahan: 4 […]

Continue Reading

Resepi Kuey Teow Ladna

Resepi Kuey Teow Ladna

| December 17, 2019 | 0 Comments

Resepi Kuey Teow Ladna| Kenikmatan resepi Kuey Teow Ladna yang basah meleleh dengan rasa udang dan ayam memang akan membuatkan anda semua rasa lapar. Resepi Kuey Teow Ladna kali ni sangat mudah untuk di buat dan bahan-bahannya juga mudah untuk didapati. Anda yang nak cuba buat resepi Kuey Teow Ladna, jom kita tengok resepi Kuey […]

Continue Reading

Hakim Dedah Sebab UBAT GIGI Ada Pasangan Bercerai

Hakim Dedah Sebab UBAT GIGI Ada Pasangan Bercerai

| December 16, 2019 | 0 Comments

Hakim Dedah Sebab UBAT GIGI Ada Pasangan Bercerai | Baru ni ada seorang wartawan temubual seorang hakim mahkamah syariah dan mengejutkan ada pasangan yang bercerai hanya kerana ubat gigi. Allahu. Ikuti kisah selanjutnya di bawah ni. Punca penceraian yang meningkat di Malaysia Baru-baru ini, penulis berkesempatan bertemu dengan salah seorang anggota jawatankuasa hakam ketika melakukan […]

Continue Reading

Resepi Roti Sangkaya Home Made

Resepi Roti Sangkaya Home Made

| December 15, 2019 | 0 Comments

Resepi Roti Sangkaya Home Made| Peminat Roti Sangkaya wajib cuba Resepi Roti Sangkaya Home Made ni. Min pun minat juga dengan Roti Sangkaya. Setiap kali masuk jer Boat Noodle mesti takkan lupa untuk order sekali Roti Sangkaya ni. Dia punya kaya tu memang akan buat kita rasa tak puas makan satu mangkuk tu kan? Jadi […]

Continue Reading

Resepi Puding Trifle Mudah Buat

Resepi Puding Trifle Mudah Buat

| December 15, 2019 | 0 Comments

Resepi Puding Trifle Mudah Buat | Hai, Assalamualaikum semua. Kami nak tanya sikit. Korang dah bosan ke dengan resepi puding roti kastard sebelum ni? Kalau sudah bosan, apa kata korang cuba pula resepi puding yang kami nak kongsikan ni iaitu, puding trifle. Resepi puding trifle daripada khairulaming yang memang mudah untuk dibuat. Jom lihat bahan-bahannya. Bahan-bahan: […]

Continue Reading

Resepi Cara Buat Cheezy Corndog

Resepi Cara Buat Cheezy Corndog

| December 14, 2019 | 0 Comments

Resepi Cara Buat Cheezy Corndog|Hari ni kami nak kongsikan resepi cara buat Cheezy Corndog dengan menggunakan beberapa bahan mudah untuk buat Cheezy Corndog. Resepi Cheezy Corndog yang dibaluti dengan cheese di dalamnya akan membuatkan anda rasa terliur untuk mencuba. Kalau anda masih tidak tahu cara-cara untuk membuatnya, jom kita tengok resepi cara buat Cheezy Corndog daripada […]

Continue Reading

Resepi Cara Buat Pancake

Resepi Cara Buat Pancake

| December 14, 2019 | 0 Comments

Resepi Cara Buat Pancake | Hai, assalamualaikum semua. Pagi-pagi korang sarapan apa ja? Kami teringin pula nak makan pancake. Pancake yang sedap lembut macam dengan pancake yang beli di Mc Donald tu. Tapi takkan lah hari minggu pun nak sarapan pancake di mcd kan. Kami cadang buat sendiri saja di rumah lagi bagus. Tak perlu […]

Continue Reading