Tag: Tips

Tips Move On Berkesan

Tips Move On Berkesan

| August 10, 2020 | 0 Comments

Tips Move On Berkesan | Aku baru je lost dia yang aku sayang. Aku harap dia jadi suami aku, but he choose someone else. What i can do just move on. Tips to move on. 1) Cry & take time as much as you need to heal, then please come back stronger. 2) Forgive and […]

Continue Reading

Amalkan tips ini jika anda mengalami migrain

Amalkan tips ini jika anda mengalami migrain

| August 9, 2020 | 0 Comments

Amalkan tips ini jika anda mengalami migrain | Migrain yang kronik ini bermaksud anda menghadapi sakit migrain atau sakit kepala lebih dari 15 hari setiap bulan. Sesetengah orang menderita sakit migrain beterusan sepanjang hari , setiap hari selama sebulan. Migrain ialah penyakit saraf dan Ini penting untuk anda ketahui bahawa penyakit migrain yang kronik merupakan […]

Continue Reading

Tips: Barang Wajib Ada Dalam Rumah Ketika Kecemasan

Tips: Barang Wajib Ada Dalam Rumah Ketika Kecemasan

| August 9, 2020 | 0 Comments

Tips: Barang Wajib Ada Dalam Rumah Ketika Kecemasan | Kecemasan boleh berlaku dimana-mana  dan bila-bila masa sahaja. Adakah anda bersedia untuk menghadapi kecemasan yang boleh berlaku dengan tiba-tiba. Apakah persediaan anda untuk menghadapi nya? Antara persediaan yang anda boleh sediakan sekiranya menghadapi kecemasan: Kotak kecemasan Kotak kecemasan merupakan antara kelengkapan paling asas di rumah. Ia […]

Continue Reading

Tips Simpan Tepung Supaya Tahan Lama

Tips Simpan Tepung Supaya Tahan Lama

| August 9, 2020 | 0 Comments

Tips Simpan Tepung Supaya Tahan Lama | Tepung gandum adalah bahan utama untuk membuat kek dan biskut. Malah untuk kuih muih juga. Tapi harus diingatkan bahawa sekiranya tepung tidak disimpan dengan baik, ia akan dihinggap kutu tepung. Jika disimpan dengan baik, kualiti tepung tersebut akan terjaga dan hidangan yang kita buat akan sedap. Antara tipsnya […]

Continue Reading

Tips Cuci Cermin Dengan Cara Yang Simple

Tips Cuci Cermin Dengan Cara Yang Simple

| August 9, 2020 | 0 Comments

Tips Cuci Cermin Dengan Cara Yang Simple | Mencuci cermin pintu, tingkap hinggalah cermin muka di meja solek tentunya menjadi satu perkara yang remeh untuk dibuat kerana mungkin anda takut cermin akan calar atau berubah menjadi warna kelabu. Tambahan lagi, jika sental kuat-kuat takut pecah pucah. Agak leceh jika cermin tu besar pula. Tepung jagung […]

Continue Reading

Tips Simpan 7 Makanan Ini Supaya Tahan Lama

Tips Simpan 7 Makanan Ini Supaya Tahan Lama

| August 9, 2020 | 0 Comments

Tips Simpan 7 Makanan Ini Supaya Tahan Lama | Tiada siapa yang suka membuang makanan sudah rosak atau basi sebelum tempohnya. Untuk mengekalkan makanan tetap segar; tidak lemau, berkulat dan sebagainya, memang sedikit sukar. Lagi-lagi kalau roti, baru beli beberapa hari je mula dah tumbuh cendawan. 1. Simpan jajan dalam peti ais Biasanya jika tidak […]

Continue Reading

Tips Bersihkan Kerang Dengan Mudah

Tips Bersihkan Kerang Dengan Mudah

| August 9, 2020 | 0 Comments

Tips Bersihkan Kerang Dengan Mudah | Kerang merupakan salah satu makanan laut yang diminati, selain itu kerang juga mudah didapati dan dimasak dirumah. Namun begitu, tidak semua tahu bagaimana cara mudah untuk membersihkan kulit kerang dan ramai yang ingat ia adalah proses yang rumit. Cara 1: Batang serai Ambil beberapa batang serai lalu ditumbuk tetapi […]

Continue Reading

Tips Untuk Perut Lembu Cepat Masak Dan Empuk

Tips Untuk Perut Lembu Cepat Masak Dan Empuk

| August 8, 2020 | 0 Comments

Tips Untuk Perut Lembu Cepat Masak Dan Empuk | Jika kita biasa memasak daging termasuk dengan organ dalaman haiwan. Perut lembu merupakan antara bahagian yang agak susah untuk empuk dan memasaknya pula memerlukan masa yang lama. Beberapa petua di bawah mungkin tidak asing lagi malahan diketahui keberkesanannya. Antara tipsnya adalah: 1. Sudu Besi Rebuskan perut […]

Continue Reading

Khasiat Beras Perang Yang Perlu Anda Tahu

Khasiat Beras Perang Yang Perlu Anda Tahu

| August 5, 2020 | 0 Comments

Khasiat Beras Perang Yang Perlu Anda Tahu | Anda pasti tahu apa itu beras perang kan. Kalau tak tahu, min terangkan sedikit apa itu beras perang. Beras perang merupakan jenis beras yang kurang diproses dan memiliki nutrisi yang tinggi. Dengan menggantikan beras perang daripada beras biasa, ia mampu memberi manfaat kepada kesihatan diri. Biasanya siapa […]

Continue Reading

Petua Hilangkan Batuk Yang Perlu Anda Tahu

Petua Hilangkan Batuk Yang Perlu Anda Tahu

| July 24, 2020 | 0 Comments

Petua Hilangkan Batuk Yang Perlu Anda Tahu | Kadangkala apabila berada di khalayak ramai, kita batuk tidak berhenti dan akan menimbulkan rasa tidak selesa kepada diri sendiri dan orang lain. Orang lain akan memberi anda pandangan tidak puas hati apabila anda batuk tak henti. Untuk menghilangkan batuk ada caranya: 1.Madu Madu merupakan satu manisan atau […]

Continue Reading