Tag: taste

Resepi Kuih Koci Sedap

Resepi Kuih Koci Sedap

| July 2, 2020 | 0 Comments

Resepi Kuih Koci Sedap| Assalamualaikum salam sejahtera kepada pembaca. Semoga hari ini semuanya dalam keadaan sihat dan sentiasa ceria ya? okay baiklah hari ini saya nak share satu resepi warisan kita ni. Ha nak tahu resepi apa? Resepi yang saya nak sharekan kepada anda adalah resepi kuih koci yang sangat sedap tau. Siapa peminat kuih koci […]

Continue Reading

Pepero Homemade Sedap Tau!

Pepero Homemade Sedap Tau!

| June 30, 2020 | 0 Comments

Pepero Homemade Sedap Tau! | Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca. Semoga semuanya berada dalam keadaan baik dan sentiasa ceria. Okay harini saya nak post satu resepi menarik juga la. Resepi yang saya nak kongsikan kepada anda semua adalah resepi Pepero  tapi ini buat sendiri tau. Siapa kata kita tak boleh buat. Semua orang boleh […]

Continue Reading

Popiah Bergedil Rangup dan Enak

Popiah Bergedil Rangup dan Enak

| June 24, 2020 | 0 Comments

Popiah Bergedil Rangup dan Enak | Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca. Harap anda semua berada dibawah lindungan Allah S.W.T. Baiklah hari ini saya nak berkongsi tentang resepi rangup di luar dan lembut di dalam. Nak tau resepi apa? Haa resepi yang saya nak kongsikan adalah resepi Popia begerdil. Kita asyik makan tauhu begerdil je […]

Continue Reading

Lotus Biscoff Cheesecake Buat Sendiri Je

Lotus Biscoff Cheesecake Buat Sendiri Je

| June 24, 2020 | 0 Comments

Lotus Biscoff Cheesecake Buat Sendiri Je| Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca. Harap semuanya dalam keadaan sihat waalfiat dan diberikan keceriaan juga kebahagian dalam kehidupan. Baiklah hari ini saya nak sharekan satu resepi yang viral sekarang ini. Resepi yang saya nak kongsikan adalah Lotus Biscoff Cheesecake. Kalau kita beli kat luar ni pastinya kena keluar […]

Continue Reading

Bubur Anak Lebah Warisan Negeri Perak

Bubur Anak Lebah Warisan Negeri Perak

| June 22, 2020 | 0 Comments

Bubur Anak Lebah Warisan Negeri Perak | Assalamualikum dan salam sejahtera kepada semua harap semuanya berada di bawah lindungan Allah S.W.T. Baiklah siapa tahu saya nak share resepi apa? Haa, saya nak share resepi dari Perak. Menu yang saya nak sharekan kepada anda semua adalah Bubur Anak Lebah. Bubur anak lebah amat popular di kawasan […]

Continue Reading

Popia Cheese Ala Wonder Cheese Sedap

Popia Cheese Ala Wonder Cheese Sedap

| June 21, 2020 | 0 Comments

Popia Cheese Ala Wonder Cheese Sedap| Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca. Harap semuanya sihat dan dikurniakan rezeki yang baik . Baiklah rasa-rasa hari ini macam nak buat popia cheese sendiri lah sebab kalau beli sebalang mesti cepat je habis kan.  Jadi nak puaskan hati baik kita buat sendiri je dekat rumah. Ha siapa […]

Continue Reading

Resepi Pengat Durian Bersama Pulut Kukus Enak

Resepi Pengat Durian Bersama Pulut Kukus Enak

| June 18, 2020 | 0 Comments

Resepi Pengat Durian Bersama Pulut Kukus Enak| Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua. Semoga anda berada dalam keadaan sihat sejahtera. Haa sekarang ini musim buah kan lagi lagi buah durian yang digemari rakyat Malaysia ni. Haa tengok je dekat tepi jalan mesti ramai yang menjual durian kan. Kalau jenis peminat durian ni kalau boleh setiap […]

Continue Reading

Resepi Jagung Susu Cheese Viral

Resepi Jagung Susu Cheese Viral

| June 16, 2020 | 0 Comments

Resepi Jagung Susu Cheese Viral | Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca. Semoga anda semua diberikan rezeki yang  melimpah ruah dan kesihatan yang baik. Okay baiklah tanpa membuang masa marilah kita mencuba resepi yang agak viral. Resepi yang saya nak kongsikan adalah Jagung Susu Cheese Viral. Haa, Jagung susu ni pekat lagi manis tau. […]

Continue Reading

Resepi Biskut Red Velvet Rangup dan Sedap

Resepi Biskut Red Velvet Rangup dan Sedap

| June 15, 2020 | 0 Comments

Resepi Biskut Red Velvet Rangup dan Sedap | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Semua sihat tak tu? Jaga kesihatan tau. Baiklah siapa di sini peminat red velvet? Entri kali ini saya nak kongsikan resepi kepada anda biskut red velvet. Haa, biskut ini sedap tau. Rangup pula tu. Tanpa membuang masa marilah kita mencuba resepi ini. Pastinya anak-anak […]

Continue Reading

Kuih Lapis Lembut dan Mudah Dibuat

Kuih Lapis Lembut dan Mudah Dibuat

| June 15, 2020 | 0 Comments

Kuih Lapis Lembut dan Mudah Dibuat| Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca. Semoga semuanya dalam keadaan sihat sejahtera ya. Kita sama-sama jaga kesihatan. Okay baiklah hari ini saya nak sharekan satu resepi kuih muih. Ha, resepi yang saya nak sharekan kepada anda semua adalah resepi kuih lapis. Orang kata susah nak buat lah renyah la […]

Continue Reading